Sezona 2018

Sezona 2018

„Zas je tu jaro je tu, lidi šílí“…zpívá Lucka Bílá. Přátelé, vylezte z děr, kanál nám začíná ožívat a já jsem se konečně dokopal k tomu, abych vám prozradil novinky pro rok 2018. Pokud počítám dobře, tak nás čeká již 6. sezona od otevření kanálu. No, utíká to proklatě rychle a stále je co dělat. Na poslední chvíli jsme stihli kanál vyčistit a opravit stávající překážky. To už je taková naše rutina, nic zajímavého. Ale co vás čeká nového?

WC – stavební řízení se nám minulý rok trochu táhlo, ale letos už to konečně klapne a vy už nebudete muset odbíhat do temných zákoutí našeho krásného parku. Jak je vidět z fotek, kanalizaci a přípojku vody už máme připravenou, nyní čekáme na sanitární buňku.

Voda – pokud nevíte, tak elektrárna na druhém břehu Labe je po kompletní rekonstrukci znovu v provozu. Oslovili jsme nového majitele, zda by byl nakloněn nějaké domluvě ohledně pravidelného pouštění vody. Pokud by to nedopadlo, budu vás vždy informovat o množství vody a aktuálním provozu.

Zázemí – buňky sloužící jako zázemí jsme umístili již loni, ale finální podoba to není. Podle časových a finančních možností budeme pokračovat v budování. Na fotce můžete vidět, jak by to mohlo v závěru roku vypadat.

Kajaková škola – kluci ze Zažij vodu pro vás připravili zbrusu nové kajaky firmy Lettmann a samozřejmě i kurzy, které vás naučí loďky ovládat. Kanál je svým charakterem pro začátečníky přímo ideální, tak se toho nebojte.

Závody – i tento rok budeme hostit závody ve vodním slalomu a tentokrát půjde o český pohár žactva. V termínu 23. – 24. 6. tedy přijďte mrknout na největší talenty této kategorie.

Parkování – závěrem jedna nepříjemná novinka. V minulých letech bylo parkování v parku pod kanálem tolerováno, nicméně v poslední době začíná městská policie parkující vodáky pokutovat. Zkusím pro návštěvníky kanálu parkování vyjednat, ale než se tak stane, nechávejte auto raději někde jinde. Nejlépe asi přímo pod kanálem než přejedete mostek na ostrůvek. Další možností je pak ulice pod zámkem. To už taková hitparáda není, ale je to lepší než se případně handrkovat se strážci pořádku.

Uff, nakonec jsem se docela rozepsal. Blahopřeji, pokud jste to dočetli až sem. No alespoň vidíte, že se tu stále ještě nenudíme. I když já už se na tu chvíli dost těším…sednout na lavičku u vody, otevřít lahváče a zevlovat…úplně to vidím:)

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, co se o kanál během roku starají nebo jeho rozvoj jiným způsobem podporují!

Ahoj na vodě! O.

Nebyly nalezeny žádné obrázky